IndexIndex  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  Ben je hier als gast? Klik dan even hier voor meer info...Ben je hier als gast? Klik dan even hier voor meer info...  
Deel | 
 

 Wat een verachtelijk volk blijft het toch pfff .....

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Paula
Admin-Wolf
Admin-Wolf
avatar


BerichtOnderwerp: Wat een verachtelijk volk blijft het toch pfff .....   za 25 aug - 22:01

A.C.E. is de wanhoop nabij

Hondenopvang A.C.E.|SHIN in La Cala de Mijas aan de Spaanse Costa is de wanhoop nabij.
Niet alleen de crisis in Spanje maakt dit het zwaarste jaar sinds de oprichting van Stichting A.C.E. ( Animal Care España) in 1999, maar zeker ook de extreme aanhoudende droogte. Voor het eerst in het bestaan van A.C.E. is de waterput helemaal droog en heeft de pomp het begeven. Met een extreme hitte van 45 graden is water van levensbelang voor de 350 honden die afhankelijk zijn van de zorg van A.C.E.

Begin vorige week kwam A.C.E. ergste nachtmerrie tot leven. Uit de waterput kwam alleen nog maar modder waardoor de pomp het begaf. Bij nadere inspectie bleek de bron helemaal droog te zijn gevallen en aangezien het de komende weken/maanden niet tot nauwelijks zal regenen in Andalusië is A.C.E. de wanhoop nabij. Ondanks smeekbedes om de opvang aan te sluiten om de waterleiding van de gemeente is dat verzoek door de gemeente van La Cala de Mijas afgewezen terwijl op nog geen kilometer afstand de golfbanen wel gebruik mogen maken van de waterleiding. Duizenden liters water worden gebruikt om de banen groen te houden terwijl de honden van A.C.E. bijna bezwijken onder de hitte.

Fabienne is genoodzaakt duur gebotteld water in te kopen, de kosten zijn nauwelijks te overzien. Iedere dag rijdt een tank met ‘duur’ water de berg op. Fabienne heeft geen keus. Zonder water zullen op den duur alle honden sterven aan uitdroging of bezwijken aan de ziektes die door gebrek aan hygiëne vanwege het watertekort ontstaan. De komende weken/maanden is er 10.000 liter per dag nodig om te overleven, kosten € 300,00 per dag. Media aandacht is de enige oplossing, wie helpt?

In de opvang van Stichting A.C.E.|SHIN wachten zo’n 350 honden op een nieuw thuis. De honden in deze Belgisch/ Nederlandse opvang wachten hier, via een adoptiesysteem, op een nieuw thuis. Sinds 1999 vangt Fabienne Paques en een team vrijwilligers straathonden en zwaar verwaarloosde en gedumpte honden op. Na een intensieve verzorging in de opvang worden de honden ter adoptie in Europa aangeboden waarvan gemiddeld 500 honden per jaar een ‘Gouden Mand’ in Nederland vinden.

Filmpje huidige situatie in de opvang in Spanje