IndexIndex  FAQFAQ  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  Ben je hier als gast? Klik dan even hier voor meer info...Ben je hier als gast? Klik dan even hier voor meer info...  
Deel | 
 

 Zeldzame zeearenden geboren in de Brabantse Biesbosch

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden 
AuteurBericht
Gast
GastBerichtOnderwerp: Zeldzame zeearenden geboren in de Brabantse Biesbosch   ma 22 apr - 2:31

Vogelaars hebben in de Brabantse Biesbosch een nest met twee jonge zeearenden ontdekt. De zeearend is uiterst zeldzaam in Nederland, dus het is een bijzondere ontdekking.

Het is moeilijk om dichtbij het nest te komen. Vanaf ongeveer driehonderd meter zijn de jonge beestjes te zien.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat er een zeearend is geboren in de Biesbosch. Vorig jaar werd er voor het eerst een nest ontdekt. Volgens Thomas van der Es, boswachter in de Biesbosch, zitten er in het gebied nu minstens vijf zeearenden.

Hij ziet het als een teken dat roofvogels zich er steeds vaker vestigen. Naast de twee ouders van de twee jongen, is er nog een vijfde zeearend in de Biesbosch gespot. Mogelijk is het de zeearend die vorig jaar in de Biesbosch is geboren, maar zeker weten doet Van der Es dat niet.

Vijf weken op nest
Donsjongen blijven ongeveer vijf weken op het nest. Daarna vliegen ze uit. Boswachter Thomas van der Es houdt de beestjes goed in de gaten.

"We bestuderen hun gedrag en in het kader van onze taak als toezichthouder letten we goed op." Als ze uitgevlogen zijn, is het moeilijk om ze nog te volgen. Dat gaat vooral goed als de beestjes worden geringd, maar of dat gaat gebeuren, is nog niet besloten.

Nest straks verscholen
Het jong dat vorig jaar is uitgevlogen, is niet geringd. Wie de vogels nog wil spotten, moet snel zijn. Doordat bomen nu snel groen worden is het nest straks verscholen achter bladeren en zijn de beestjes moeilijker te zien.
Terug naar boven Ga naar beneden
 

Zeldzame zeearenden geboren in de Brabantse Biesbosch

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
What's up :: What's up - OPENBAAR :: Nieuws-